Mijn eerste ijsmachine

Dat is lang geleden! Volgens mij was ik een jaar of zestien. Ik weet het nog heel goed: bij de MediaMarkt hadden ze een actie waarbij je een mobiel abonnement afsloot en daarbij kreeg je een waardebon van €400. Vier-hónderd-euro! En die mocht je dan in de MediaMarkt besteden.

Een ijsmachine én een PS2
Het eerste wat ik wilde was – naast een nieuwe mobiel met abo natuurlijk – een ijsmachine die ik al zo vaak had zien staan, maar die toch echt te duur was voor mij. Mijn moeder vond het goed, ik mocht de ijsmachine kopen. Dus haalde ik triomfantelijk een doos uit het schap met ijsmachines. Blij dat ik was! Overigens was ik daarmee nog niet door mijn bon van €400 heen en kocht ik voor mijn broertje en mij ook een Playstation 2. Heftig, als ik er nu zo aan terugdenk… En zo’n actie van de MediaMarkt heb ik ook niet meer voorbij zien komen, jullie wel?

Anyway, de ijsmachine die ik uitgekozen had was best een eenvoudige. Het was een Philips Cucina met een losse koelschijf. Deze machine had twee standen: eentje voor schepijs en eentje voor softijs. Mijn favoriete stand was die voor softijs. Echt heerlijk, een bakje huisgemaakt ijs dat wat zachter is dan het schepijs uit de winkel.

Duurt te lang…
Eenmaal thuisgekomen wilde ik natuurlijk direct aan de slag met de recepten uit het meegeleverde boekje. Helaas voor mij kon ik niet eens dezelfde dag nog een lekkere batch ijs maken: de koelschijf moest volgens de handleiding eerst 18 tot 24 uur in de vriezer. Pfff! Maar goed, ondertussen kon ik de PS2 gaan installeren, haha.

Het eerste ijs dat ik maakte was ‘veilig’ vanille-ijs. En lekker dat het was! Het was ijs op basis van eigeel, volle melk, slagroom, suiker en vanillestokjes. Mmm..zo lekker. Klik hier voor het recept!

Huidige ijsmachine 
Inmiddels heb ik deze ijsmachine niet meer. Momenteel maak ik gebruik van een zelfvriezende ijsmachine van het merk Domo (de DO9030I) en die is heel fijn. Hij heeft verschillende standen en je kunt ook de vriestijd instellen. Daarbij is het apparaat niet heel erg luidruchtig, wat nog weleens een probleem kan zijn met ijsmachines.

Wil je weten wat de verschillen zijn tussen een ijsmachine met koelelement en eentje die zelfvriezend is? Binnenkort post ik hier ook een artikel over!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *