Zaterdagmarkt = Fruit Scoren!

Op zaterdag ga ik graag naar de plaatselijke markt hier in Hellevoetsluis. Er staan dan zes lange rijen verdeeld over drie paden met allerlei verschillende kramen op het grote plein voor de oude bibliotheek. Ik loop altijd wel alle paden door, ook als ik niks nodig heb, want ik vind de markt altijd een gezellige bedoening.

Loop je mee?
Eerst komt de geur van gebakken vis je tegemoet, altijd druk daar. Een stukje verderop vind je ’t Stoepje, waar het heerlijk geurt naar brood en koeken. Standaard loopt daar een jongevent die de hele dag roept ‘VERse broodJES, KOMT u het maar haLEN!’. Of iets dergelijks. Volgens mij moet je een sterke stem hebben om dat de hele dag vol te houden.

Dan volgt de snoepkraam, waar het altijd zo zoet ruikt dat het glazuur al van je tanden zakt als je er alleen al langsloopt. Soms koop ik er chocola, als ze een goede deal hebben.

Verderop vind je een kruidenierskraam. Vriendelijke vent staat er achter de zakjes met specerijen, 10 soorten bloem en allerlei honingvariaties. Hier haal ik meestal mijn kruiden en specerijen, zoals bijvoorbeeld kaneelstokjes, vanille, kurkuma, etc.

In het volgende pad loop ik altijd snel langs de kaaskraam, want dat vind ik toch wel zo stinken! Bah. Terwijl ik kaas wél lekker vind! Pal ernaast worden verse stroopwafels gebakken, die geur vind ik dan wel weer heerlijk. Toch koop ik er eigenlijk bijna nooit iets. Misschien binnenkort eens koekkruimels aanschaffen voor een lekkere batch stroopwafelijs?

In ditzelfde pad koop ik ook graag een fijne bos bloemen voor thuis, of soms als we ergens op visite gaan neem ik een mooi boeket mee.

In het laatste pad koop ik vaak mijn groenten en fruit. Deze kraam heeft vaak bulkaanbiedingen waarbij je 3 goedgevulde zakken met groente of fruit krijgt voor vijf euro. Soms is het fruit al erg zacht en dan vind ik het niet de moeite waard, maar afgelopen zaterdag had ik een mooie oogst! Ik ging naar huis met 1 zak meloenen (3 stuks), 1 zak mango’s (veeeeel mango’s) en 1 zak met 3 bakjes bosbessen.

Wat doe je met zoveel fruit?
Vervolgens moet je natuurlijk wel iets met al dat fruit, dus ik maakte zaterdagavond een bosbessen-clafoutis, een soort dikke pannenkoek uit de over met de bosbessen er doorheen. Officieel hoort een clafoutis met kersen, maar wij Hollanders hebben daar natuurlijk maling aan!

IJs maken natuurlijk!
Met de meloen maakte ik een meloensorbet (klik hier voor het recept). Daarvoor gebruikte ik eigenlijk maar 1 meloen, die andere at ik gewoon lekker op. Heerlijk als je de meloen even in de koelkast zet (snijd ‘m vast, dat is helemaal fijn), dan heb je later een zoetfris en dorstlessend bakje fruit.

Ik gaf 3 mango’s aan mijn ouders, ik vind het altijd wel leuk om iets mee te brengen voor ze als ik even op bezoek ga. Ik zie mijn ouders vrij vaak, dus ik neem niet altijd een uitgebreide bos bloemen mee, nergens voor nodig. Mijn moeder was er in ieder geval blij mee!

Momenteel staat de ijsmachine te draaien met een tropisch sorbetijsmengsel van mango & kokos. Het is vandaag 26 graden dus ik denk dat dit recept helemaal on point is!

Binnenkort zal ik uiteraard het recept en de foto’s met jullie delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *